Aloite potilas- ja asiakasturvallisuusvaltuutetun toimen perustamisesta

21.08.2018

Aloite potilas- ja asiakasturvallisuusvaltuutetun toimen perustamisesta

Suomen Potilasturvallisuusyhdistys (SPTY) on käynnistänyt hankkeen, jonka päämääränä on tehdä eduskunnalle esitys potilas- ja asiakasturvallisuusvaltuutetun toiminnan käynnistämisestä.

Potilas- ja asiakasturvallisuus on sosiaali- ja terveyspalveluiden laadun keskeisimpiä, ellei keskeisin osa-alue. Vaikka paljon hyvää kehitystä on Suomessa tapahtunutkin viime vuosina, meillä on edelleen paljon tehtävää entistäkin turvallisemman hoidon varmistamisessa. Suomesta puuttuu toimija, jolla olisi riittävät resurssit ja toimivalta potilas- ja asiakasturvallisuuden valtakunnalliseen kehittämiseen ja yhteistyön koordinoimiseen.

Potilas- ja asiakasturvallisuusvaltuutetun pääasiallinen tehtävä olisi potilas- ja asiakasturvallisuuden kokonaisvaltainen kehittäminen ennaltaehkäisevään työhön painottuen. Valtuutetun tehtävänä olisi toimia valtakunnallisen yhteistyöverkoston rakentajana eri toimijoiden välillä ja tarjota tukea jatkuvasti murroksessa olevan sektorin toimijoille.

Suomen Potilasturvallisuusyhdistys toivoo aloitteensa saavan laajaa kannatusta sektorin toimijoiden keskuudessa.

Mahdollisiin kysymyksiinne vastaavat yhdistyksen puheenjohtaja Ermo Haavisto (ermo.haavisto@satshp.fi, 044 707 7782) ja hallituksen jäsen Maiju Welling (maiju.welling@vakuutuskeskus.fi, 040 922 1399).

Mikäli kannatatte aloitetta, toivomme Teidän kertovan siitä kirjallisesti 8.10.2018 mennessä yhdistykselle potilasturvallisuusyhdistys@gmail.com tai postitse Suomen Potilasturvallisuusyhdistys SPTY ry c/o EKL, PL 168, 00531 HELSINKI.

Tulemme tiedottamaan aloitteesta ja siihen mukaan lähteneistä toimijoista Helsingissä 11.-12.10.2018 järjestettävien Potilasturvallisuuspäivien yhteydessä.

Tutustu aloitteeseen: Potilas- ja asiakasturvallisuusvaltuutettu 20.8.2018