Ansiomerkit Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskuksen perustamiseen keskeisesti vaikuttaneille

30.09.2020

Ansiomerkit Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskuksen perustamiseen keskeisesti vaikuttaneille

Vaasan sairaanhoitopiiri on hakenut yhdistyksen myöntämiä potilasturvallisuuden ansiomerkkejä ja diplomeja henkilöille, jotka ovat merkittävästi panostaneet kansallisen potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskuksen perustamiseen. 

Ansiomerkin ja diplomin saavat Ritarihuoneella Helsingissä keskiviikkona 30.9.2020 klo 14:45 perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, kansanedustajat Veronica Rehn-Kivi (RKP), Kim Berg (SDP), Joakim Strand (RKP) sekä toimittaja ja edelliskauden kansanedustaja Maria Tolppanen. Lisäksi ansiomerkin ja diplomin saavat eduskunnassa ja oikeusministeriössä työskentelevät varatuomari Hanna Seppä ja valtiosihteeri Malin Brännkärr sekä osastopäällikkö Tuija Kumpulainen, johtaja Jaska Siikavirta ja ylilääkäri Kaisa Halinen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Kehittämiskeskus edistää potilas- ja asiakasturvallisuutta Suomessa

Ansiomerkin saajat vaikuttivat keskeisesti siihen, että Vaasan sairaanhoitopiiriin perustettiin potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus, ja että se sai keväällä 2020 kolmivuotisen rahoituksen. Keskukselle on asetettu kansalliset tehtävät ja koordinaatiovastuu asiakas- ja potilasturvallisuuden kehittämiselle.

  • Suomessa on jo nyt tehty paljon hyvää työtä potilas- ja asiakasturvallisuuden edistämiseksi. Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskuksen perustaminen ja sen toiminnan turvaaminen on erittäin tärkeää entistä turvallisempien sote-palveluiden varmistamiseksi. Kansallinen keskus tulee viemään potilas- ja asiakasturvallisuutta yhä korkeammalle tasolle vahvassa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, toteaa Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen.

Suomen Potilasturvallisuusyhdistys on jakanut ansiomerkkejä vuodesta 2017. Niitä myönnetään henkilöille, jotka ovat aktiivisesti osoittaneet varmistavansa tai kehittävänsä potilas- ja asiakasturvallisuutta tai ovat tehneet merkittävän teon avoimuuden ja potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiseksi.

  • Potilasturvallisuusyhdistys haluaa olla mukana varmistamassa, että suomalaiset saavat turvallista ja laadukasta hoitoa, hoivaa ja palvelua. Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus on kaivattu toimija, joka edistää tutkittua tietoa ja kehittää sen pohjalta hyviä käytänteitä. Toiminta tulee parantamaan Suomen potilas- ja asiakasturvallisuutta entisestään, iloitsee Potilasturvallisuusyhdistyksen puheenjohtaja Auvo Rauhala.

Muihin ansiomerkin ja diplomin saaneisiin ansioituneisiin toimijoihin ja kehittäjäyhteisöihin pääsette tutustumaan tästä. Yhdistys onnittelee kaikkia toimijoita lämpimästi!

         

Ansiomerkin ja diplomin saaneista kuvassa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi ja varatuomari Hanna Seppä. Ylärivissä  kansanedustajat Maria Tolppanen (-16.4.2019), Joacim Strand ja Kim Berg

Vasemmalla SPTY:n puheenjohtaja Auvo Rauhala ja Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen.

Oikealla STM:n johtaja, Jaska Siikavita, osastopäällikkö Tuija Kumpulainen ja lääkintöneuvos Kaisa Halinen.

Kuvat: Anders Wikström