Uusi digitaalinen PEDA-Safety koulutuskokonaisuus asiakas- ja potilasturvallisuudesta on valmistunut!

7.09.2023

Tutustu juuri julkaistun digitaaliseen PEDA-Safety asiakas- ja potilasturvallisuuden koulutuskokonaisuuden esittelyvideoon!

PEDA-Safety on digitaalinen koulutuskokonaisuus, joka suoritetaan kokonaan verkossa aikaan ja paikkaan sitomatta. Koulutuskokonaisuus sisältää kahdeksan (8) eri osiota, joiden kesto on noin 15–40 minuuttia. Koulutus voidaan suorittaa mikroina pienissä osissa. Käytössä oleva Mooc-pohja muistaa mihin kohtaan koulutusmateriaalia jäädään ja koulutusta voi seuraavalla kerralla jatkaa siitä mihin on jäänyt. Koulutuskokonaisuuden kesto on noin 4 tuntia.

PEDA-Safety (Potilas- ja asiakasturvallisuuden digitaalisella koulutuksella laatua sosiaali- ja terveydenhuoltoon) digitaalinen koulutuskokonaisuus on tuotettu ESR Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa hankkeessa, LAB ammattikorkeakoulun 1.1.2022–31.10.2023 toteuttamana. Hankkeessa työskentelevät Heidi Lettojärvi (lehtori LAB amk, hankeasiantuntija), Jukka-Pekka Somera (hankeasiantuntija LAB amk, projektipäällikkö 1.1.2022-31.1.2023) ja Miia Tyrisevä-Ryösö (lehtori LAB amk, hankeasiantuntija 1.1.2022–31.1.2023, projektipäällikkö 1.2.2023 alkaen). Koulutuskokonaisuudessa on haastateltavana valtakunnan tason asiantuntijoita. LAB amk:n Muotoilu-yksikkö on ollut tuottamassa animaatioita koulutuskokonaisuuteen.

PEDA-Safety hankkeen ohjausryhmässä ovat toimineet:

  • Alavahtola Petteri, potilasturvallisuuskoordinaattori EKHVA
  • Kivivuori Sanna-Maria, puheenjohtaja, Suomen potilas- ja asiakasturvallisuusyhdistys SPTY ry, laatuylilääkäri HUS
  • Liukka Mari, muutosjohtaja Pohjanmaan hyvinvointialue
  • Suokas Seija, potilasturvallisuuskoordinaattori PHHVA
  • Tella Susanna, johtava asiantuntija LAB amk
  • rahoittajan edustaja: Leivonen Armi, ELY-keskus

Tutustu hankkeen tuottamaan esittelyvideoon tästä

PEDA-Safety asiakas- ja potilasturvallisuuden koulutuskokonaisuus on saatavilla maksutta Suomen potilas- ja asiakasturvallisuusyhdistyksen verkkosivuilta 1.12.2023 alkaen.